Wednesday, May 27, 2015

Binh's House_ New option has been released with liberal lines of hand sketch.

  As having some minor changes in function requirement and project schedule, this time,  I am going to propose a new option for Binh's House. And i hope it might be a nice and interesting option. You could see this change reflected in liberal lines of sketch, flexible interior layout and the shape of furniture also being not standardisation.
  To make this idea come into reality, I would have a lot of work ahead, such as draw it on computer with CAD programme, make many detail drawings with some technical issues as well as choose appropriate construction method. 

Exterior facade is also a modern style. I have put some curved lines in main elevation to make it look elegantly. Beside of that, an light lourve_screen is also being added to outside of bathroom window. This will help the user feel comfortable when using restroom with some personal activities.

Staircase is re_located in the end of the house, so that it can make the space look more open. I do not use solid wall to divide interior space but using light partition, and this system can be used as an decorative element for interior of house..
First floor is being re_designed to meet new requirement. They will have baby in a near future, so i have created a kid_room with curved wall surrounding. Interior doors are not used in this level to make space feel fluently. It will also help the parent keep an eye on their child.
It have not much change at this level. We have laundy room in back, while inside space will be a family room and a small working room. A green roof will be consider by owner with a small decorative garden or planing vegetation for food or covering a grass layer on  the roof surface to reduce hot temperature from tropical sun light.
longitudinal section_ binh house
Longitudinal section showing some main functions of the house.
 About interior finishing, i will suggest some solutions and materials such as : sofit_concrete with Japanese style,homogenous tile with dimension 400x400mm for public space in ground floor, timber floor for bedroom and private space helping create a warming atmosphere.

 P/s: How do you feel about this idea? Is it nice or not? :-)How far is it to become reality? Do you think it is suitable for a typical tube house at Vietnam with tropical climate?...