Monday, September 29, 2014

Binh's House _ New option with modern style.

For continued design process of the previous post Binh's House , I would like to introduce a new concept that is showing a little bit more detail than the old one. You might recognize the difference and changing via the idea of perspective view and all plans were been draw by CAD programme. 
Exterior : 
I have decided to go with modern style, with some elegant color for this option.

Perspective View showing some material finishing.
Plans : 
It were been layout with showing more detail at this time. You could check those plans as below:

Public space was placed at Ground floor
Bedroom, rest room will be placed at first level
Working room, washing room, or might be a place for worship are main function at this level


Roof floor showing glass roof, which be used to light rooms at below level
General Conclusion:
This option did not use the side corridor, which is one of emphasis idea of previous concept.
And it also make the construction area will be increase about 1.5 times.That is mean the construction cost will be much more higher than the expectation cost of the owner.